WBlanszowanie
WCai dao
WCarving (sztuka)
WCrusta
WDrylowanie
WDuszenie (obróbka żywności)
WFlambirowanie
WGarnirowanie
WGotowanie
WGotowanie na czerwono
WGotowanie na parze
WInstantyzacja
WRadiacyjne utrwalanie żywności
WJulienne (kuchnia)
WKiszenie
WKonserwacja żywności
WKrojenie w kuchni chińskiej
WKultury starterowe
WMarynata
WMetoda przygotowywania ziaren kawy
WMięso mielone
WMięso oddzielane mechanicznie
WNadzienie
WObróbka cieplna produktów żywnościowych
WObróbka wstępna
WOdpierzanie
WOsłonka pergaminowa
WOwoce kandyzowane
WPanierowanie
WPapier do pieczenia
WPiec chlebowy
WPieczenie
WPrażenie (obróbka żywności)
WRadiacyjne utrwalanie żywności
WSmażenie
WSmażenie na głębokim tłuszczu
WSmażenie w ruchu
WSous-vide
WSuszenie żywności
WUHT
WWędzenie
WWitarianizm
WWyrabianie ciasta
WZakwas chlebowy
WZarabianie ciasta
WŻywność liofilizowana